Traseu turistic 4

Traseu nr.4: Nucu - Bisericuța lui Iosif - Agatonul Vechi - Agatonul Nou - Crucea Spătarului și retur
Timp estimat: 3h ½ - 4 h

 

Ieşirea din Nucu pe drumul ştiut până în Poiana Cozanei. Lăsăm în dreapta pintenul semeț al Chiliei lui Dionisie și începem urcarea către Bisericuța lui Iosif.
Traseul ne poartă pe lângă pereți stâncoși abrupți, aproape verticali, mărturii ai forței fenomenale a naturii și a convulsiilor puternice care au modelat scoarța terestră. După o urcare de aproximativ trei sferturi de oră, timp în care admirăm frumusețea peisajului și măreția văii care se deschide în urma noastră, întâlnim marcajul traseului nr. 2, care ne va purta care BISERICUȚA LUI IOSIF.

În stânga micului platou din fața obiectivului, se deschide o cărare care ne poartă prin pădure către Agatoane. Urcușul e pe alocuri anevoios, dar plin de satisfacții. Ultima parte e abruptă, solicitând puțin limitele organismului.


Odată ajunși la Agatoane, întâlnim cărarea marcată a traseului nr.1, care ne poartă spre CRUCEA SPĂTARULUI, obiectivul final al incursiunii noastre.

Ne intoarcem pe același traseu în satul Nucu.

 

Notă: Informațiile și descrierea traseelor au fost extrase din lucrările și materialele puse la dispoziție de profesorul Ilie Mandricel, dascăl din localitate și un neobosit căutător - truditor prin arhive al istoriei locurilor și localnicilor din Bozioru.

Galerie Foto

Hartă traseul 4Agatonul NouAgatonul VechiAgatonul VechiAgatonul VechiAgatonul VechiAgatonul VechiBisericuța lui IosifCrucea Spătarului
Înapoi